BAP 16

VE RABBİN önüne yaklaştıkları zaman ölen Harunun iki oğlunun ölümünden sonra, RAB Musaya söyledi;
2. ve RAB Musaya dedi: Her vakit mukaddes yere, perdenin iç tarafına, sandık üzerindeki kefaretgâhın önüne girmesin diye kardeşin Haruna söyle, ta ki, ölmesin; çünkü kefaretgâh üzerinde bulutta görüneceğim.
3. Harun şununla, suç takdimesi olarak genç bir boğa ile, ve yakılan takdime olarak bir koçla mukaddes yere girecek.
4. Mukaddes keten gömleği giyecek, ve bedeni üzerinde keten don olacak, ve keten kuşakla kuşanacak, ve keten sarık sarınacak; mukaddes esvap bunlardır; ve bedenini su ile yıkıyacak, ve onları giyecektir.
5. Ve İsrail oğulları cemaatinden suç takdimesi olarak iki ergeç, ve yakılan takdime olarak bir koç alacaktır.
6. Ve Harun kendisi için olan suç takdimesi boğasını arzedecek, ve kendisi ve evi için kefaret edecektir.
7. Ve iki ergeci alacak, ve onları RABBİN önünde, toplanma çadırının kapısında durduracaktır.
8. Ve Harun bir kura RAB için, ve obir kura Azazel* için olmak üzre iki ergeç üzerine kura çekecek.
9. Ve Harun RAB için üzerine kura düşen ergeci takdim edecek, ve onu suç takdimesi olarak arzedecektir.
10. Fakat Azazel için üzerine kura düşen ergeci, onun için kefaret etmek, onu Azazel için çöle salıvermek üzre, canlı olarak RABBİN önünde durduracaktır.
* Yahut, Yer değiştirme.
11. Ve Harun kendisi için olan suç takdimesi boğasını arzedecek, ve kendisi için ve evi için kefaret edecek, ve kendisi için olan suç takdimesi boğasını boğazlıyacak.
12. Ve elleri ince ezilmiş hoş kokulu buhurla dolu olarak, RABBİN önünde olan mezbah üzerindeki ateş korları ile dolu bir buhurdan alacak, ve perdenin iç tarafına getirecek;
13. ve şehadet üzerinde olan kefaretgâhı buhur bulutu örtsün diye, buhuru RABBİN önünde ateş üzerine koyacak, ta ki, ölmesin;
14. ve boğanın kanından alacak, ve parmağı ile kefaretgâh üzerine şarka doğru serpecek; ve parmağı ile kefaretgâhın önünde kandan yedi kere serpecektir.
15. O zaman kavm için olan suç takdimesi ergecini boğazlıyacak, ve onun kanını perdenin iç tarafına getirecek, ve onun kanı ile boğanın kanı ile yaptığı gibi yapacak, ve onu kefaretgâh üzerine ve kefaretgâhın önünde serpecek;
16. ve İsrail oğullarının murdarlıklarından, ve onların günahlarından, bütün suçlarından dolayı mukaddes yer için kefaret edecek; ve murdarlıkları içinde onlarla beraber duran toplanma çadırı için de böyle yapacaktır.
17. Ve mukaddes yerde kefaret etmek için girdiği zaman, kendisi, ve evi, ve bütün İsrail cemaati için kefaret edip çıkıncıya kadar, toplanma çadırında hiç kimse bulunmıyacaktır.
18. Ve RABBİN önünde olan mezbaha çıkacak, ve onun için kefaret edecek, ve boğanın kanından ve ergecin kanından alacak, ve mezbahın boynuzları üzerine çepçevre sürecek.
19. Ve kandan onun üzerine parmağı ile yedi kere serpecek, ve İsrail oğullarının murdarlıklarından onu tathir edecek, ve onu takdis edecektir.
20. Ve mukaddes yer, ve toplanma çadırı, ve mezbah için kefaret etmeği bitirdiği zaman, canlı ergeci takdim edecek;
21. ve Harun iki elini canlı ergecin başı üzerine koyacak, ve İsrail oğullarının bütün fesatlarını, ve bütün günahlarını, bütün suçlarını onun üzerinde itiraf edecek; ve bunları ergecin başı üzerine koyacak, ve hazırlanmış bir adamın elile onu çöle salıverecek;
22. ve ergeç onların bütün fesatlarını kendi üzerinde ıssız bir diyara taşıyacak; ve ergeci çölde salıverecektir.
23. Ve Harun toplanma çadırına girecek, ve mukaddes yere girdiği zaman giymiş olduğu keten esvabı çıkaracak, ve onları orada bırakacak;
24. ve mukaddes bir yerde bedenini su ile yıkıyacak, ve kendi esvabını giyecek; ve çıkıp kendi yakılan takdimesini, ve kavmın yakılan takdimesini arzedecek, ve kendisi için ve kavm için kefaret edecektir.
25. Ve suç takdimesinin yağını mezbahta yakacaktır.
26. Ve Azazel için olan ergeci salıveren adam, esvabını yıkıyacak, ve bedenini suda yıkıyacak, ve ondan sonra ordugâha girecektir.
27. Ve mukaddes yerde kefaret etmek için kanı getirilmiş olan suç takdimesi boğası, ve suç takdimesi ergeci, ordugâhın dışarısına götürülecek; ve onların derilerini, ve etlerini ve gübrelerini ateşte yakacaklar.
28. Ve onları yakan adam esvabını yıkıyacak, ve bedenini suda yıkıyacak, ve ondan sonra ordugâha girecektir.
29. Ve sizin için ebedî bir kanun olacak; yedinci ayda, ayın onuncu gününde canlarınızı alçaltacaksınız, yerli olsun ve aranızda misafir olan garip olsun, hiç bir iş yapmıyacaksınız;
30. çünkü o günde, sizi tathir etmek üzre sizin için kefaret edilecektir; RABBİN önünde bütün suçlarınızdan tahir olacaksınız.
31. Sizin için tam istirahat Sebtidir, ve canlarınızı alçaltacaksınız; ebedî kanundur.
32. Ve babasının yerine kâhinlik etmek için mesholunup tahsis olunacak kâhin kefareti icra edecek, ve keten esvabı, mukaddes esvabı giyecek;
33. ve mukaddes makdis için kefaret edecek; ve toplanma çadırı için ve mezbah için kefaret edecek; ve kâhinler için, ve bütün kavmın cemaati için kefaret edecek.
34. Ve bütün suçlarından dolayı İsrail oğulları için, yılda bir kere kefaret etmek üzre sizin için, bu ebedî bir kanun olacaktır. Ve RABBİN Musaya emrettiği gibi yaptı.